Політика 

Що буде з карантином на травневі свята? Відповіли у Кабміні

Модель адаптивного карантину в Україні не змінюватиметься на травневі свята. Проте українцям слід виявити відповідальність та уникати масових скупчень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

Він нагадав, що наближаються важливі для українців свята, тому важливо, щоб радість від їхнього святкування не затьмарила зростання захворюваності.

“Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість: цього тижня з “червоної зони” вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності. Наступного тижня до них можуть приєднатися ще кілька областей”, – повідомив глава уряду.

За його словами, щоб м’яко пройти період травневих свят, він обговорив питання дотримання карантину з представниками Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, і він цінує та дякує його членам за розуміння та сприяння у протидії поширенню коронавірусу.

“Ще раз закликаємо українців виявити відповідальність, обережність та уникати масових скупчень на свята. Дотримання кожним з нас простих протиепідемічних заходів може вберегти життя та здоров’я сотень людей”, – наголосив Шмигаль.

Сейчас читают: